"En sax i hjärtat" av Marie Bengts

Är författarens debutroman som utspelar sig i den lilla byn Eneby utanför Växjö. Hannah Lönn reser ner från Stockholm för att hjälpa sin faster som gjort illa sin fot. Hon förväntar sig inga storverk av den lilla byn men när hon väl reser därifrån tycker hon nog att hon har fått lite för mycket av det goda...

Hannah arbetar officiellt som någon form av modeskapare, fast egentligen arbetar hon som sömmerska. Men damerna i Eneby blir nöjda och sätter Hannah i arbete från morgon till kväll. Så även tant Asta. Men när Hannah och hennes moster Lilly kommer till tant Asta blir besöket inte Riktigt vad Hannah tänkt sig... En skräddarsax är inblandad och inte på det sätt som Hannah i vanliga fall är van vid. Längre fram kommer dessutom en knapp spela en stor roll i de spektakel som händer i byn.

En spännande pusseldeckare som utspelar sig i slutet på 50-talet. En sak som skiljer sig från äldre pusseldeckare är att den nästan var dubbelt så lång. Själv tyckte jag att den blev väl lång, det var svårt att hålla ihop alla ledtrådarna i pusslet. Men trots detta är boken mycket välskriven och värd all beröm!

Trevlig läsning! 😁


Betyg: 4 av 5☆

Kommentarer

  1. Jag håller med dig om att den var litet väl lång, den hade kunnat kortas ned litet. Men väldigt kul med den rättframma huvudpersonen tyckte jag, och kul att faktiskt få ta del av alla ledtrådar och ha en rimlig chans att lista ut hur allt hängde ihop. Plus att det var 50-talsmiljö, det gillade jag :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Blev också förtjust i Hannah Lönn och hennes rättframma faster (lite väl rättfram ibland... 😂) Att den utspelar sig på 50-talet var det som fick mig att läsa den från början är Väldigt svag för gamla pusseldeckare som utspelar sig under den eran. 👌🏻

      Radera

Skicka en kommentar