Här är min "Årets bok" ranking

Röstningen till "Årets bok 2017" avslutas idag (20 augusti) vem som blir årets vinnare kommer att tillkännages på årets Bokmässa.

1) Vargarnas tid av Elisabeth Nemert
När jag hade läst färdigt den här boken var jag förstummad... Hur kan en bok vara så här bra? Visste direkt att det inte fanns någon av de nominerade som skulle kunna slå Vargarnas tid och jag fick rätt! 

2) Störst av allt av Malin Persson Giolito 
En bok som gav mig ett annat perspektiv på spänning. Jag har aldrig läst en bok som är uppbyggd på ett sådant briljant sätt. Mycket imponerande och jag kommer definitivt läsa fler böcker av denna Fantastiska författare .

3) Törst av Jo Nesbø
Min första Harry Hole bok och det var ett omvälvande första möte med Jo Nesbø speciella karaktär. Men den relationen har redan lätt till att flera böcker i serien är införskaffade, Men Törst är den enda boken som jag var tvungen att pausa, p.g.a. att den bitvis var Väldigt otäck, men Otroligt bra!

4) Sanning och skvaller av Curtis Sittenfeld
Jag älskar Stolthet och fördom och jag erkänner jag vill ha en egen Mr Darcy 🙈 Har läst flera "spinnoff" böcker på Stolthet och fördom och ingen av dem har varit i närheten av bra. Den här dreämot är helt Fantastisk och Underbar!

5) Glöm mig av Alex Schulman
Den här boken läste jag ett tag innan den blev nominerad men liksom boken "Skynda att älska" som handlar om hans pappa är denna som ett slag i magen. Den berör till 100%.

6) Lykttändaren av Pontus Ljunghill
Är en bok som jag velat läsa länge, men tack vare att den blev "Årets bok" nominerad tog jag tag i saken. Och jag kom fram till att jag verkligen gillade den, första boken En osynlig är införskaffad. 

7) Ett litet liv av Hanya Yanagihara
Är nog årets mest omtalade bok? Den har hyllats och folk är nästan gråtfärdiga när de läst den och det är kanske det som gjort att jag inte riktigt hittar läslusten i den? Den är bra inget snack om den saken men den är kanske inte riktigt vad jag föreställt mig...

8) Andras vänner av Liane Moriarty
Det här är en författare som jag blir alltmer förtjust i även fast detta inte var den bästa av de böckerna av henne som jag läst. Men tror faktiskt inte det finns någon som kan slänga ut så många lösa trådar och sedan så elegant knyta ihop dem i slutet?

9) Björnstad av Fredrik Backman
Älskar hockey så Björnstad borde vara en bok för mig och det är den. Men den är Så mycket mer än bara hockey, den gör bitvis ont att läsa och den stannar kvar!

10) Hennes nya namn av Elena Ferrante
Jag vill Så Gärna tycka om Ferrantes böcker men jag hittar inte det som många andra verkar hitta i Neapelkvartetten. Kanske är det fel tid i livet just nu? För det är inte tal om annat än att de är välskrivna och karaktärerna har ett djup. Men jag är nog inte där än och kanske kommer jag dit en dag eller så gör jag det inte....

11) Flickorna av Emma Cline
Detta är en bok som jag aldrig ens hade funderat på att läsa innan den dök upp som en av de nominerade till "Årets bok". Men då blev jag sugen, tyvärr var detta inte en bok för mig. Svårigheten för mig var skildringen av karaktärerna.

12) Italienska nätter av Katherine Webb
Det lät som en Fantastisk och intensiv kärlekshistoria och det kanske det var också, men den fungerade inte för mig. Bitvis tyckte jag om den, men det var fler delar som jag inte gillade än som jag gillade.

Kommentarer

  1. Märker att vi tycker väldigt lika. Jag har inte läst alla de nominerade, men de jag läst rankar jag på samma sätt. Har röstat på Vargarnas tid i stort sett varje dag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det har jag med Villa Freja, har även röstat på "Störst av allt" 👌🏻

      Radera

Skicka en kommentar